Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή - LG το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στην κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή - LG το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016 - Εκτιμάται ότι θα καταστήσει παρελθόν την εισιτηριοδιαφυγή, αποδίδοντας έως και 1 εκατ. ευρώ ημερησίως
Η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή - LG CNS ανακηρύχθηκε ως ο προσωρινός ιδιωτικός φορέας υλοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνών Αθηνών (ΟΑΣΑ), ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Δεύτερος διαγωνιζόμενος, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τις εταιρείες του Ομίλου ΟΑΣΑ με ΣΔΙΤ» αναδείχθηκε η σύμπραξη ΜΕΤΚΑ - ΑΤΕΣΕ και τρίτος η κοινοπραξία Intrasoft - Ιντρακόμ.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νομικές εμπλοκές, θα ακολουθήσει η έγκριση του σχεδίου της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η υπογραφή της από τον ΟΑΣΑ.
Με αυτά τα δεδομένα, η υλοποίηση του πρότζεκτ θα μπορούσε να ξεκινήσει γύρω στο φθινόπωρο, ενώ το σχέδιο, που έχει τρία στάδια υλοποίησης, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2016.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο αναμένεται από το 2001, έχει προϋπολογισμό 94 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 68 εκατ. ευρώ για την περίοδο κατασκευής.
Ο ΟΑΣΑ θα συμμετάσχει με 35 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα επενδυθούν από τον φορέα σύμπραξης, ο οποίος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, τη μελέτη, την κατασκευή, τη συντήρηση και την τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή «Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ) προβλέπει τη δημιουργία κλειστού συστήματος κομίστρου με την εγκατάσταση πυλών στο μετρό και τον Ηλεκτρικό, που υπόσχεται να καταστήσει παρελθόν την εισιτηριοδιαφυγή.
Μάλιστα, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη των αστικών συγκοινωνιών, θα αποφέρει χρηματοροές μέχρι και 1 εκατ. ευρώ ημερησίως.
Το ΑΣΣΚ θα καταργήσει το γνωστό χάρτινο εισιτήριο και θα φέρει νέους τύπους κομίστρου μέσω ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία θα επικυρώνεται σε κάθε επιβίβαση του επιβάτη, αλλά και κατά την έξοδο.
Το σύστημα εισάγει την έννοια της ζώνης κομίστρου, κάτι που θα επιτρέψει στον ΟΑΣΑ να γίνει πιο ευέλικτος στη χρέωση των διαδρομών, αφού θα μπορεί να κοστολογεί φτηνότερα τις κοντινές διαδρομές και ακριβότερα τις μακρινές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης