Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Παιδείας - Χωρίς όρους η μετεγγραφή στα ΑΕΙ των πολυτέκνων - Ρυθμίσεις και για τους μαθητές Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς

Υπ. Παιδείας - Χωρίς όρους η μετεγγραφή στα ΑΕΙ των πολυτέκνων - Ρυθμίσεις και για τους μαθητές Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς
Όσοι υπάγονται στις κατηγορίες πολυτέκων, τριτέκνων και άλλων κατηγοριών θα δίνουν κανονικά εξετάσεις με όλους τους υποψηφίους και ανάλογα με το τμήμα στο οποίο πέτυχαν την εισαγωγή τους, θα μπορούν ελεύθερα να μετεγγραφούν σε ένα ομοειδές του τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους
Τη χωρίς όρους μετεγγραφή στα ΑΕΙ προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το ισχύον σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ των πολυτέκνων, τριτέκνων και άλλων κατηγοριών.
Σύμφωνα με αυτήν, όσοι υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες θα δίνουν κανονικά εξετάσεις με όλους τους υποψηφίους και ανάλογα με το τμήμα στο οποίο πέτυχαν την εισαγωγή τους, θα μπορούν ελεύθερα να μετεγγραφούν σε ένα ομοειδές του τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπαίνουν στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας με τα ίδια μόρια, όπως όλοι οι υποψήφιοι, αλλά εκείνοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα δικαιούνται ελεύθερης μετεγγραφής.
Παράλληλα, λαμβάνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς, ώστε οι υποψήφιοι φοιτητές που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις να μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα μπορούν να εισαχθούν σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων, σε ποσοστό 0,5%.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι η εισαγωγή στα ΑΕΙ πρέπει να γίνεται με απολύτως καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια αξιολόγησης, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι να εξετάζονται μόνο ως προς την ικανότητά τους σε μαθήματα και δεξιότητες συναφείς προς το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος ή της σχολής, κρίνοντας αντισυνταγματική τη μοριοδότηση που λάμβαναν πολύτεκνοι και τρίτεκνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης