Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου με ζεύξη δεδομένων της Intracom Defense

Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου με ζεύξη δεδομένων της Intracom Defense
H εκτόξευση του πυραύλου από το Επίγειο Σύστημα Αεράμυνας IRIS-T SLM της γερμανικής εταιρείας Diehl Defence, έγινε στο πεδίο δοκιμών Overberg στη Νότια Αφρική
Την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου από το Επίγειο Σύστημα Αεράμυνας IRIS-T SLM της γερμανικής εταιρείας Diehl Defence, στο πεδίο δοκιμών Overberg στη Νότια Αφρική, ανακοίνωσε η Intracom Defense Electronics.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «η επιτυχία αυτή επιβεβαίωσε την άριστη απόδοση του συστήματος ζεύξης δεδομένων που έχει σχεδιαστεί από την Intracom Defense Electronics (IDE) για τον πύραυλο IRIS-T SLM, στο πλαίσιο της σύμβασης πλήρους ανάπτυξης που της ανατέθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την καταλληλότερη διαθέσιμη τεχνολογία για σύγχρονα πυραυλικά συστήματα».
Παράλληλα, σημειώνει ότι καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης, ενημερώσεις δεδομένων μεταφέρονται από το ραντάρ στον πύραυλο μέσω της ζεύξης δεδομένων (data link), επιτρέποντας στον ανιχνευτή υπέρυθρων ακτίνων «να κλειδώσει» τον στόχο μέχρι το τελικό χτύπημα.
Όσον αφορά την απόδοση της ζεύξης δεδομένων της IDE, ο Δρ Harald Buschek, επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Επίγειας Αεράμυνας της Diehl Defence, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά, η ζεύξη δεδομένων λειτούργησε τέλεια κατά την μετάδοση των πληροφοριών στον πύραυλο. Θα ήθελα να συγχαρώ την IDE για αυτή την άριστη απόδοση και είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την IDE στην ομάδα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης