Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Κίνδυνος για τη σταθερότητα της κυβέρνησης από ενδεχόμενη συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές - Θα συνεχιστεί το ράλι στα ομόλογα

tags :
Nomura - Κίνδυνος για τη σταθερότητα της κυβέρνησης από ενδεχόμενη συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές - Θα συνεχιστεί το ράλι στα ομόλογα
Στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αναφέρεται σε ανάλυσή της η Nomura
Στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνηση με την τρόικα, αναφέρεται σε έκθεση της (18 Μαρτίου 2014), η Nomura.
Ο ιαπωνικός οίκος επισημαίνει ότι ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει η κυβέρνηση, θα αποτελέσει μια νέα πρόκληση, ωστόσο εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις.
Παράλληλα αναφέρεται σε μια σειρά θετικών ειδήσεων για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η δήλωση του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για έξοδο στις αγορές, το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου από την Τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με τη Nomura, το επόμενη σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα είναι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Η τράπεζα αναφέρεται και στο «Ποτάμι» το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο όπως επισημαίνει, περιπλέκει το πολιτικό σκηνικό.
Το «Ποτάμι» σύμφωνα με τη Nomura, «κλέβει» ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ περισσότερο, παρά από τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα προειδοποιεί ότι μια κατακρήμνιση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, θα σημάνει αποσταθεροποίηση για την κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Έχει συνέχεια το ράλι στα ελληνικά ομόλογα
Οι αναλυτές της Nomura, επαναλαμβάνουν την εκτίμησή τους ότι η άνοδος των ελληνικών ομολόγων και η υποχώρηση των αποδόσεών τους, θα συνεχιστεί.
Ειδικότερα, προβλέπει απόδοση 6% στο υποθετικό σενάριο της έκδοσης ομολόγου 5ετούς διάρκειας από το ελληνικό δημόσιο.
Αν επαληθευτεί το σενάριο, ο τίτλος θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για την απόδοση του 10ετούς τίτλου στη δευτερογενή αγορά.
Οι τιμές του 10ετούς ομολόγου αναμένεται να καταγράψουν νέα άνοδο, με την απόδοση να υποχωρεί κατά 80 μονάδες βάσης, από το 6,80% στο 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης