Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φουντώνει» η μάχη για την Αθήνα με το «βλέμμα» στο β' γύρο - Το προβάδισμα Καμίνη και η «μάχη» εντυπώσεων Σπηλιωτόπουλου - Σακελλαρίδη

«Φουντώνει» η μάχη για την Αθήνα με το «βλέμμα» στο β' γύρο - Το προβάδισμα Καμίνη και η «μάχη» εντυπώσεων Σπηλιωτόπουλου - Σακελλαρίδη
Σπηλιωτόπουλος και Σακελλαρίδης «παλεύουν» για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο των εκλογών
Τα τελευταία 24ωρα η «μάχη» ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές - όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις - για τη δημαρχία της Αθήνας έχει πραγματικά φουντώσει.
Ο νυν δήμαρχος Γ.Καμίνης, έχοντας με το μέρος του τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες τον θέλουν να επικρατεί έναντι όλων των αντιπάλων του τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά και όχι με κομματικά κριτήρια, σε μια προσπάθεια να ακυρώσει την όποια πολιτική επιχειρηματολογία και αντιπαράθεση των κ.κ.Σπηλιωτόπουλου (ΝΔ) και Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) αναφορικά με τη μνημονιακή πολιτική.
Από την πλευρά τους τόσο ο κ.Σπηλιωτόπουλος όσο και ο κ.Σακελλαρίδης βάλλουν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο κατά του κ.Καμίνη, κατηγορώντας τον ότι υπήρξε «αόρατος» δήμαρχος, ότι άφησε στην εγκατάλειψη την Αθήνα και ότι «με τερτίπια» νοικοκύρεψε τα οικονομικά της πόλης.
Παρά την αντιπολιτευτική πολιτική ρητορική τους και παρά τη βεβαιότητα τους ότι αυτοί θα είναι οι νικητές στον αγώνα για τη δημαρχία της Αθήνας, οι κ.κ.Σπηλιωτόπουλος και Σακελλαρίδης επί της ουσίας «παλεύουν» για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν με σαφή τρόπο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες θέλουν τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπονται με μεγάλη διαφορά του κ.Καμίνη.
Ήδη οι κ.κ.Σπηλιωτόπουλος και Σακελλαρίδης - και κατ’επέκταση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - ετοιμάζουν επικοινωνιακά τη γραμμή άμυνας τους για τη διαγραφόμενη ήττα τους.
Ο κ.Σπηλιωτόπουλος υποστηρίζει ότι θα ήταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις, αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του κ.Κακλαμάνη, η οποία «διασπά» το μέτωπο της ΝΔ.
Ο κ.Σακελλαρίδης, ο οποίος εμφανίστηκε ως δύναμη αλλαγής και ανανέωσης, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του χθες για τη μη ισότιμη «μεταχείριση» του από το δημοτικό ραδιόφωνο, το οποίο κατηγόρησε ότι προβάλλει μονομερώς το νυν δήμαρχο.
Είναι προφανές πως Σπηλιωτόπουλος και Σακελλαρίδης – αν και δεν μπορούν να το παραδεχθούν – έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Και συγκεκριμένα, στο να καταλάβουν τη δεύτερη θέση στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.  
Διότι η κατάληψη της δεύτερης θέσης, αν και θα συνιστά επί της ουσίας πολιτική «ήττα», θα αποτελεί νίκη έναντι του βασικού αντιπάλου.
Και δεδομένου ότι η Αθήνα είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, τα εκλογικά αποτελέσματα θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρύτερη πολιτική «μάχη» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και στο «μέτρημα» των δυνάμεων τους στο «κυνήγι» της εξουσίας και στην επόμενη ημέρα των εκλογών του Μαΐου.
Ακόμα και αν ο απολογισμός αυτός είναι «συμβολικός» και μένει σε επίπεδο εντυπώσεων.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο μόνος κερδισμένος είναι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, καθώς όποιος και αν βρεθεί απέναντι του στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, γνωρίζει πως θα έχει τη στήριξη πολλών ψηφοφόρων που έχουν βρεθεί απέναντι του.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης