Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόστιμα και ανάκληση άδειας για τα πρατήρια καυσίμων που δεν έχουν συνδεθεί μέχρι τις 31/3 με τη ΓΓΠΣ

Πρόστιμα και ανάκληση άδειας για τα πρατήρια καυσίμων που δεν έχουν συνδεθεί μέχρι τις 31/3 με τη ΓΓΠΣ
Δεν θα υπάρξει παράταση της διαδικασίας μετά την 1η Απριλίου, διαμηνύεται
Πρόστιμα έως 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας προβλέπονται για όσους πρατηριούχους καυσίμων δεν έχουν συνδέσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο προόδου εργασιών που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σχετικά με τη διασύνδεση των συστημάτων εισροών-εκροών πρατήριων με τη ΓΓΠΣ,  από το σύνολο των 2.207 πρατηρίων που έχουν καταγραφεί στην υπηρεσία μητρώου, τα 1.684 πρατήρια οριστικοποίησαν τα στοιχεία τους, ενώ 523 όχι.
Από τα 523 πρατήρια, τα 131 βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ΓΓΠΣ έχει προχωρήσει σε διασταυρώσεις με τα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης για τη διακρίβωση του περιεχομένου των εγγραφών στο μητρώο και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρατήρια με λανθασμένα στοιχεία θα θεωρηθούν μη οριστικοποιημένα και γι' αυτά θα επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες έλεγχου.
Για τον λόγο αυτό η Γραμματεία καλεί τους πρατηριούχους να επιβεβαιώσουν την αρτιότητα των στοιχείων που έχουν εισαγάγει και να τεκμηριώσουν πιθανές αλλαγές με ρητή αναφορά προβλήματος στο σύστημα εισροών-εκροών της ΓΓΠΣ.
Στα πρατήρια που δεν θα έχουν οριστικοποιήσει την εγγραφή τους ή δεν θα έχουν εγγραφεί καθόλου, τονίζεται, δεν θα επιτραπεί η αποστολή στοιχείων εισροών-εκροών προς τη ΓΓΠΣ από την 1η Απριλίου 2014.
Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Τσαβδάρης σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη έχουν αποφασίσει να μην υπάρξει καμία παράταση της διαδικασίας μετά την 1η Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι όσοι βενζινοπώλες δεν συμμορφωθούν θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 50.000 και ανάκληση αδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης