Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Παιδείας - Εξετάζεται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και από τους γονείς

Υπ. Παιδείας - Εξετάζεται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και από τους γονείς
Για συμβολικούς λόγους η γνώμη τους, για να μην εξελιχθεί σε μέσο πίεσης των γονιών προς του εκπαιδευτικούς
Τον συνυπολογισμό και της γνώμης των γονέων στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έστω σε μικρό βαθμό, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.
Το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εισέρχεται στο τελικό στάδιο και πρόκειται να αρχίσει σε λίγους μήνες, αν και η ΟΛΜΕ αντιτίθεται και προσπαθεί να τη ματαιώσει.
Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλέξει και τους γονείς στη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μέσω ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν.
Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, η γνώμη των γονιών θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, προκειμένου να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς.
Εν τω μεταξύ, η ΟΛΜΕ που αντιδρά στη διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποίησε για δεύτερη φορά συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας το Σάββατο, όπου διεξάγονται τα σεμινάρια για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τελικά τα σεμινάρια διεξήχθησαν, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης