Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημοψήφισμα στο Βελβεντό για τη συμμετοχή ή όχι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Δημοψήφισμα στο Βελβεντό για τη συμμετοχή ή όχι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί, ολοκληρώνεται αύριο στις 20:00 το βράδυ

Σε εξέλιξη είναι από τις 10 το πρωί το δημοψήφισμα στο Βελβεντό του νομού Κοζάνης, όπου οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στις επικείμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.
Το δημοψήφισμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 20:00 αύριο το βράδυ, διεξάγεται σε δύο εκλογικά τμήματα ενώ ακολουθούνται όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας (παρουσία δικηγόρων, εκλογικοί κατάλογοι, κοκ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα είναι ικανοποιητική, αν και αναμένεται να είναι πιο μεγάλη αύριο λόγω και της αργίας.
Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι συμμετοχή στις εκλογές, τότε θα συγκληθεί γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου, για να αποφασιστεί η συντονισμένη κάθοδος στις εκλογές με πρωτοβουλία κατάρτισης ψηφοδελτίου.
Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποχή, τότε στις 19 Μαΐου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Το δημοψήφισμα αποτελεί αντίδραση των κατοίκων και τοπικών φορέων στην κατάργηση του δήμου Βελβεντού με τον «Καλλικράτη», και στην ενσωμάτωση του στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού.


www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης