Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης

tags :
Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Θα δοθεί απάντηση στο φλέγον θέμα της ανεργίας
Τις προτάσεις της για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία σημειώνει ότι η προώθησή της είναι ένας τρόπος να δοθεί απάντηση στο φλέγον θέμα της ανεργίας.
Σημειώνει δε, ότι χρειάζεται προσεκτική μελέτη των δεδομένων της αγοράς και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερη προσοχή στο τι είδους κατεύθυνση πρέπει να δοθεί στην ελληνική αγορά εργασίας.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επικεντρώνει στο ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωμένο σύστημα διάγνωσης δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα και ότι αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο κενό, οι θεσμικοί κοινωνικοί εταίροι έχουν αρχίσει από κοινού την υλοποίηση συστήματος διάγνωσης δεξιοτήτων στο πλαίσιο κοινής δράσης.
Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτούμενες δεξιότητες η οποία θα πρέπει να έχει την απαραίτητη αμεσότητα και ευελιξία.
Αναφέρει ακόμη ότι εξίσου βασικό σημείο είναι η περιοδική ανανέωση/επικαιροποίηση των επαγγελματικών περιγραμμάτων, τα οποία θα πρέπει να αποτελούν σημείο αναφοράς του συστήματος διάγνωσης και εκπαίδευσης.
Λύσεις οι οποίες πέτυχαν σε άλλες χώρες δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα πετύχουν και στην Ελλάδα, επισημαίνει η ΕΣΕΕ, λόγω ορισμένων ειδικών γνωρισμάτων της ελληνικής αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, στην Ελλάδα έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό πολύ μικρών επιχειρήσεων και προσθέτει ότι η ειδοποιός διαφορά είναι ότι από τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξαρτάται το μεγαλύτερο τμήμα της απασχόλησης, ήτοι το 54,5% σε σχέση με μέσο όρο της ΕΕ (28,7%).
Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει, είναι πολύ πιο δύσκολο να εκπαιδευτεί κάποιος νέος εργαζόμενος στην πολύ μικρή επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης