Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Ελιάς - Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Η προσπάθεια συγκρότησης του κεντροαριστερού πόλου θα συνεχιστεί

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Ελιάς - Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Η προσπάθεια συγκρότησης του κεντροαριστερού πόλου θα συνεχιστεί
Λοβέρδος (ΡΙΚΣΣΥ) - Η Ελιά είναι ένα πολιτικό σχήμα χωρίς εγωισμούς και ματαιοδοξίες
Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρόεδρο της "Συμφωνίας για την Ελλάδα", Ανδρέα Λοβέρδο, το ψηφοδέλτιο της Ελιάς.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η έγκαιρη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου είναι ένα πρώτο δείγμα αξιοπιστίας της «Ελιάς», στο οποίο αποτυπώνεται το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση, η οποία επιτυγχάνεται σε ποσοστό πάνω από 80%.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι η «Ελιά» είναι η δημοκρατική παράταξη, ιστορικά στην Ελλάδα και τώρα κάνει ένα σημαντικό, αλλά όχι το τελικό βήμα, καθώς, μετά τις ευρωεκλογές, θα συνεχίσει την παρουσία και την δράση της.
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα άλλα κόμματα, τόνισε ότι με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε σε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, άφησε αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι πολλοί λένε ότι κινούνται στο χώρο μεταξύ ΝΔ και κομμουνιστικής αριστεράς, αλλά «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ενώ επιτέθηκε και πάλι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι «η στρατηγική της εφόδου απέτυχε από τα αποδυτήρια».
Γι αυτό, πρόσθεσε, παρατηρείται στην αξιωματική αντιπολίτευση μια νευρικότητα και θλίψη, αλλά και ένας λόγος αντιπαραγωγικός, τον οποίο δεν θέλησε, όπως είπε, να τον χαρακτηρίσει αντεθνικό.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία, μια «μάχη τεραστίων διαστάσεων», η οποία θα επιβεβαιώσει την κρίσιμη στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο.
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», μετέχουν πολλές γυναίκες, αν και λιγότερες απ΄ό,τι θα ήθελε, πρόσωπα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, από όλες τις κοινωνικές ομάδες και πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το εγχείρημα της «Ελιάς». Το ψηφοδέλτιο, πρόσθεσε, συμβολίζει την ενότητα, την ανανέωση, το ήθος, την ποιότητα και τη μαχητικότητα.

Αμέσως μετά την πολιτική εκδήλωση της Ελιάς οι κκ Βενιζέλος και Λοβέρδος συνέφαγαν με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην ταβέρνα "Το αυγό του κόκορα". Εκεί στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος προς τους υποψήφιους είπε πως
τις εκλογές δεν τις κερδίζεις με τα ακαδημαϊκά προσόντα, θέλει μάχη. Σημειώνει ότι αυτές οι δευτερεύουσες εκλογές έχουν μια ιδιομορφία, χαλαρώνει η ψήφος. Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία για το ΠΑΣΟΚ να υπάρξει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα μπορεί να ερμηνευτεί σωστά, να ανακοπεί η στρατηγική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ και να κατισχύσει η κοινή λογική, όπως είπε. Υπογράμμισε επίσης ότι οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία να αναδειχθούν οι διαφορές με την Νέα Δημοκρατία.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην εχει καμία περιφέρεια και κανέναν δήμο", ανέφερε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης και πρόσθεσε πως "δεν πρόκειται για παράταξη".


Τα 41 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου είναι τα εξής:
Απόστολος Ψωμάς
Έφη Χαλάτση
Θανάσης Χειμωνάς
Παύλος Χρηστίδης
Βασιλική Σουλαδάκη
Κατερίνα Τζωρτζοπούλου
Νίκος Τσολακίδης
Κυριάκος Πιερρακάκης

Συλβάνα Ράπτη

Αποστόλης Ραυτόπουλος

Βάσω Στάμου
Νίκος Μπίστης
Δημήτρης Μπρίμης
Σπύρος Νικόπουλος
Μαρία Παπαϊωάννου– Σφαέλου
Γιώργος Παπακωνσταντής
Παναγιώτης Πάτρας
Παντελής Καψής
Ευαγγελία Κουρουπάκη

Παναγιώτης Κωστούλας
Βίκη Μάτσικα
Κατερίνα Μπατζελή

Παναγιώτης Ιωακειμίδης
Έυα Καϊλή
Ευθύμης Καρδαράς

Δημήτρης Καρέλας
Σωτήρης Κατσέλος

Νίκος Ανδρουλάκης

Μαργαρίτα Αργυράκου
Γιώργος Βερνίκος
Σπύρος Ντ. Βρεττός
Κατερίνα Γαργάλα
Ιωάννης Γιάλλουρος

Αλεξάνδρα Δαλιάνη
Μάνος Επιτροπάκης
Ρεγγίνα Θεάκου
Κώστας Θεοδωρόπουλος

Πασχάλης Αγανίδης
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Γιώργος Αμαραντίδης
Τάκης Αναστόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης