Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Σκυλακάκης (Δράση) - Δίχως τέλος η υπεφορολόγηση των πολιτών μετά τη συμφωνία με την τρόικα - Πρώτο θύμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Θ. Σκυλακάκης (Δράση) - Δίχως τέλος η υπεφορολόγηση των πολιτών μετά τη συμφωνία με την τρόικα - Πρώτο θύμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για περιουσία που δεν διαθέτουν για τρία τουλάχιστον ακόμα χρόνια, σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος
Για συνέχιση και χρονική επέκταση της υπερφορολόγησης των πολιτών, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Όπως επισημαίνει, πρώτο θύμα θα αποτελέσουν για μια ακόμηα φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η κυβέρνηση και η τρόικα, αντίν να περικόψουν δαπάνες, αποφάσισαν «να συνεχιστεί η λεηλασία των ιδιοκτητών μέχρι και το 2017, αφού συμφώνησαν να μην προσαρμοστούν μέχρι την ημερομηνία αυτή οι ψευτο-αντικειμενικές αξίες στις πραγματικές, δηλαδή πέντε χρόνια αργότερα από την ημερομηνία (Ιούνιος 2012), που δεσμευτικά προέβλεπε το δεύτερο μνημόνιο».
Όπως επισημαίνει ο κ. Σκυλακάκης, με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για περιουσία που δεν διαθέτουν για τρία τουλάχιστον ακόμα χρόνια, αφού προφανώς η περιουσία τους συνίσταται στην πραγματική και όχι την πλασματική αξία των ακινήτων τους.
Παράλληλα, κάνει λόγο για κυνική και παράνομη πράξη, με την οποία όσοι έχουν καταθέσεις τις βλέπουν να κουρεύονται εμμέσως και όσοι δεν έχουν αναγκάζονται να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε εξευτελιστικές τιμές, ή αν έχουν δάνεια να τα εκχωρήσουν σε αντίστοιχες τιμές στους νέους ιδιοκτήτες των τραπεζών.
Ο κ. Σκυλακάκης σημειώνει ότι η Δράση καταγγέλλει την υπερφορολόγηση αυτή και τονίζει ότι θα συνεχίσει να την μάχεται με κάθε τρόπο, ενώ επισημαίνει ότι έχει ήδη καταθέσει σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένει την εκδίκασή της.
Παράλληλα, καλεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να στείλουν μήνυμα κατά της υπερφορολόγησης στην κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή πλευρά, ψηφίζοντας τη Δράση στις ευρωεκλογές αυτές, καθώς όπως υποστηρίζει είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της ακραίας αυτής αδικίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης