Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πανελλαδική απεργία αύριο σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Πανελλαδική απεργία αύριο σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά της κυβερνητικής πολιτικής
Στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Παραλύει αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική.
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων».
Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.
Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11 αύριο το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.
Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ενώ τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης