Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Η Ελλάδα συμφέρει να δανείζεται από τις αγορές με Euribor +300 μονάδες βάσης

tags :
Nomura - Η Ελλάδα συμφέρει να δανείζεται από τις αγορές με Euribor +300 μονάδες βάσης
Μόνο αν το κόστος δανεισμού διαμορφωθεί στο 3μηνο Euribor +300 μονάδες βάσης συμφέρει την Ελλάδα να δανείζεται από τις αγορές
Μείωση του κόστους δανεισμού από έντοκα γραμμάτια εκτιμά ότι θα υπάρξει για την Ελλάδα η Nomura, επισημαίνοντας ότι εάν το επιτόκιο των ετήσιων εντόκων διαμορφωθεί στο 3,1% το 2014, από 4,1% το 2013, τότε η εξοικονόμηση που θα υπάρξει θα είναι της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ιαπωνική επενδυτική τράπεζα, η απόδοση για το ελληνικό 10ετές ομόλογο μπορεί να διαμορφωθεί κοντά στο 5,5% από 5,97% της τρέχουσας περιόδου,  ενώ αν το κόστος δανεισμού διαμορφωθεί στο 3μηνο Euribor +300 μονάδες βάσης, τότε η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο συμφέρον να δανείζεται από τις αγορές σε αντίθεση με το ΔΝΤ, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τον συναλλαγματικό κίνδυνο.
Τέλος, η Nomura, χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι το νέο 5ετές ελληνικό ομόλογο λήγει το 2019, δηλαδή νωρίτερα από τα υπόλοιπα κρατικά ομόλογα, ενώ με την έκδοση η καμπύλη των ελληνικών ομολόγων κινείται χαμηλότερα πλέον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης