Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΕΣΕΕ – Στα 99 ευρώ το μέσο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού για μια 5μελή οικογένεια

tags :
ΕΣΕΕ – Στα 99 ευρώ το μέσο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού για μια 5μελή οικογένεια
Αμετάβλητο το κόστος σε σύγκριση με πέρσι


Στα 99,04 ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το μέσο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού για μια 5μελή οικογένεια όπως αναφέρει σε έρευνα της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η οποία προχώρησε σε τιμοληψίες προϊόντων σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές και δημοτικές αγορές και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, το κόστος για το φετινό πασχαλινό τραπέζι παραμένει αμετάβλητο σε σύγκριση με πέρσι.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, το κόστος αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 4,51% κατά μέσο όρο, με την τιμή του αρνιού να υποχωρεί κατά 5,26%, ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων καταγράφουν οριακές πτωτικές τάσεις της τάξεως του 2,18%.
Οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων το 2014 παρουσιάζουν αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις, με τα πορτοκάλια (-27,94%), τις πατάτες (-20,41%) και τις ντομάτες (-19,89%) να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση, ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με το 2013, παρατηρήθηκαν στα κρεμμύδια (67,35%) και στο λάχανο (21,15%).
Αντίθετα, παρατηρείται μία μεσοσταθμική άνοδος περίπου κατά 11% (10,91%) των διαφόρων ειδών/προϊόντων Supermarket, όπως τα συσκευασμένα αυγά (η εξάδα), η μουστάρδα και η φέτα.
Η τιμοληψία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 8-15 Απριλίου 2014 και περιλαμβάνει προϊόντα που ανήκουν τόσο στην κατηγορία των λαχανικών - φρούτων όσο και σε αυτήν των κρεάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης