Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΔΡΑΣΗ - «Για τους απλούς πολίτες το ακατάσχετο ανέβηκε στα 500 ευρώ, για τα κόμματα πόσο;»

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση από τη ΔΡΑΣΗ - «Για τους απλούς πολίτες το ακατάσχετο ανέβηκε στα 500 ευρώ, για τα κόμματα πόσο;»
Αιχμές προς Σαμαρά και Βενιζέλο
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΔΡΑΣΗ με αφορμή την ρύθμιση του κατώτατου χρέους για τους πολίτες στα 500 ευρώ.
Ειδικότερα η ΔΡΑΣΗ με μια αιχμηρή ανακοίνωση αναφέρει ότι για τους απλούς πολίτες το ακατάσχετο ανέβηκε στα 500 ευρώ, ενώ διερωτάται πόσο διαμορφώνεται  για τα κόμματα.
Μάλιστα στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι  η συγκυβέρνηση των κομμάτων Σαμαρά-Βενιζέλου:
• Χρωστά 4,6 δις. ευρώ σε ιδιώτες.
• Νομοθέτησε το 2012 το ακατάσχετο της προεκλογικής επιχορήγησης στα κόμματα για την εξόφληση των χρεών τους.
• Νομοθέτησε τον Απρίλιο του 2013 την απαλλαγή από το αδίκημα της απιστίας των τραπεζικών στελεχών που εγκρίνουν νέα δάνεια στα κόμματα, που ήδη χρωστούν περί τα 300 εκατ., στις κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες, έχουν σταματήσει να αποπληρώνουν τα προηγούμενα χρέη και δεν έχουν αρκετά έσοδα ούτε για τους τόκους.
• Διατηρεί υπό την πολιτική εποπτεία της τον φορολογικό έλεγχο των «καυτών» υποθέσεων διαφθοράς και μαύρου πολιτικού ή άλλου χρήματος, διαχωρίζοντάς τον από τις υποθέσεις των απλών πολιτών που θα ελέγχονται από νέα ανεξάρτητη υπηρεσία.
«Και μόλις πρόσφατα νομοθέτησε ότι το κατώτατο όριο χρέους, πάνω από το οποίο θα κατάσχει την κινητή και ακίνητη περιουσία του πολίτη, είναι τα 500 ευρώ!
Βρείτε το λάθος. Αν δεν μπορείτε τότε κερδίζετε θέση κομματάρχη σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μια καλή θεσούλα στο πελατειακό κράτος!» αναφέρει το κόμμα και καταλήγει:
«Η Δράση καλεί τους πολίτες στις ερχόμενες εκλογές να τιμωρήσουν τούς πολιτικούς που δεν σέβονται την ιδιωτική περιουσία τους και υπονομεύουν το κράτος δικαίου.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης