Επιχειρήσεις

Η Ericsson πίσω από την απόκτηση του 49% της Intracom Telecom - Εικοσαπλάσιο των EBITDA της εταιρείας το τίμημα της πώλησης

tags :
Η Ericsson πίσω από την απόκτηση του 49% της Intracom Telecom - Εικοσαπλάσιο των EBITDA της εταιρείας το τίμημα της πώλησης
Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών αγοραστών
(upd)Η Ericsson κρύβεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bankingnews.gr, πίσω από την εξαγορά του 49% της Intracom Telecom, έναντι 47 εκατ. ευρώ, από «επενδυτές από το Ντουμπάι».  
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά των αγοραστών έχει στρατηγικό χαρακτήρα και συνδέεται άμεσα με την Εricsson.
Η κίνηση αυτή, πάντως, αποτελεί προσωπική επιτυχία του διευθύνοντος συμβούλου της Ιntracom Holdings Κωνσταντίνου Κόκκαλη, ο οποίος διαχειρίστηκε το όλο deal.
Και αυτό γιατί το τίμημα της εξαγοράς αντιστοιχεί σχεδόν στο 20πλάσιο των προ φόρων κερδών, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του 49% της Ιntracom Telecom.
Nα σημειωθεί ότι ποσοστό 48% της Ιntracom Telecom ελέγχεται από τη ρωσική Sitronics, ενώ μερίδιο 3% από το fund Rhydra Trading (3%), το οποίο, κατά πληροφορίες, ελέγχεται από την κινεζική Huawei.
Η εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών αγοραστών.
Στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί η κινεζική Huawei, ενώ τον τελευταίο χρόνο είχαν επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για την απόκτηση περιουσιακών της στοιχείων: η σουηδική Ericsson και η κινεζική ZTE.
Με την πώληση της Intracom Τelecom και την επικείμενη πώληση της Hellas OnLine (και με τίμημα που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρὠ), ο όμιλος αποκτά σημαντική ρευστότητα, ενώ πλέον αποχωρεί τόσο από την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όσο και από τη σταθερή τηλεφωνία.

(πρώτη ενημέρωση 25 Απριλίου 2014, 8:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης