Νέα συμφωνία εξαγοράς του 43% της Μεβγάλ από τη Δέλτα - Στα 4,5 εκατ. ευρώ το τίμημα

Νέα συμφωνία εξαγοράς του 43% της Μεβγάλ από τη Δέλτα - Στα 4,5 εκατ. ευρώ το τίμημα
Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Προσύμφωνο για την εξαγορά του 43% της Μεβγάλ υπέγραψε η βορειοελλαδική εταιρεία με τη Δέλτα Τροφίμων, αντί τιμήματος 4,5 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Marfin Investment Group ανακοινώνει ότι η Δέλτα Τροφίμων, που ανήκει στη θυγατρική της VIVARTIA, υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου, που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
»Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καταβληθεί μετά την εξόφληση υποχρεώσεως της ΜΕΒΓΑΛ προς τη ΔΕΛΤΑ ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες Τράπεζες προς την ΜΕΒΓΑΛ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.
»Μέχρι την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη μεταβίβαση των μετοχών, που μαζί με τις μετοχές που ήδη κατέχει η ΔΕΛΤΑ θα αυξήσουν τη συμμετοχή της στο 57,8% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ, καθήκοντα προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ θα αναλάβει η κ. Μαίρη Χατζάκου και αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Πέτρος Παπαδάκης».
Σε σχόλιό του σχετικά με τη συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της VIVARTIA, Ι. Αρτινός. επισήμανε ότι «η ΜΕΒΓΑΛ έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω των αρνητικών συνθηκών της περιόδου και η συμφωνία που έγινε ανοίγει τον δρόμο καταρχήν για την επιβίωση της εταιρείας μέσα από την άριστη συνεργασία μας με την κ. Μαίρη Χατζάκου, τον κ. Πέτρο Παπαδάκη και τις δανείστριες τράπεζες.
»Ακολούθως υπολογίζουμε ότι η ΔΕΛΤΑ με τη τεχνογνωσία της και τις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθήσει την ΜΕΒΓΑΛ να αποκαταστήσει μια ανελικτική πορεία προς όφελος των εργαζομένων της, των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και των μετόχων της».


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS