Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia

tags :
Microsoft - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia
Η Microsoft θα διαχειρίζεται πλέον την παραγωγή και διάθεση πάνω από 200 εκατ. συσκευών κάθε χρόνο, ενώ θα «αποκτήσει» και επιπλέον 32.000 εργαζομένους, προερχόμενους από τη Nokia
Ολοκληρώθηκε η πώληση των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας της Nokia στη Microsoft, με τις δύο εταιρείες να συμφωνούν να αφήσουν έξω από τη συμφωνία το εργοστάσιο στην Ινδία, λόγω φορολογικών διαφορών με την ινδική κυβέρνηση, αλλά και το εργοστάσιο στην Κορέα, το οποίο θα κλείσει.
Συνολικά το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 5,44 δισ. ευρώ, με την αμερικανική εταιρεία να καταβάλει το ποσό των 3,79 δισ. ευρώ για το τμήμα συσκευών της Nokia και επιπλέον 1,65 δισ. ευρώ για την απόκτηση διαφόρων πατεντών.
Πλέον, η Microsoft θα αποκτήσει την κυριότητα της σειράς συσκευών Lumia, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% των πωλήσεων Windows Phones παγκοσμίως, όπως επίσης και τη σειρά συσκευών χαμηλού κόστους Asha, τη σειρά Nokia X που χρησιμοποιεί μία τροποποιημένη έκδοση του Android και όλες τις σειρές συσκευών με βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά.
Συνολικά, θα διαχειρίζεται την παραγωγή και διάθεση περισσοτέρων των 200 εκατ. συσκευών κάθε χρόνο, ενώ θα «αποκτήσει» και επιπλέον 32.000 εργαζομένους, προερχόμενους από τη Nokia.
Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις στο Chennai θα παραμείνουν ιδιοκτησία της Nokia και θα αναλάβουν ένα μέρος του μελλοντικού κατασκευαστικού έργου που θα ανατεθεί από τη Microsoft.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης