Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Αρνητικά επιτόκια καταθέσεων από την ΕΚΤ - Στο 0,15% το επιτόκιο του ευρώ

tags :
Nomura - Αρνητικά επιτόκια καταθέσεων από την ΕΚΤ - Στο 0,15%  το επιτόκιο του ευρώ
Κατά 10 μονάδες βάσης θα μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια, εκτιμά η ιαπωνική τράπεζα
Mείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, κατά 10 μονάδες βάσης, τον ερχόμενο Ιούνιο, προβλέπει η Nomura, στην τελευταία έκθεσή της "Economics Insights - Call change: ECB to cut rates 10bp in June", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Υπενθυμίζεται πως το βασικό επιτόκιο δανεισμού της ΕΚΤ διαμορφώνεται στο 0,25%, ενώ το επιτόκιο καταθέσεων είναι μηδενικό.
Επομένως, οι αναλυτές της Nomura προβλέπουν πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει, τον Ιούνιο, τη μείωση κατά 10 μονάδες βάσης, στο 0,15%, του επιτοκίου δανεισμού και στο -0,10% του επιτοκίου καταθέσεων αντίστοιχα.
Η (μεθεπόμενη) κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου. Προηγείται η συνεδρίαση της 8ης Μαΐου, η οποία όμως δεν κρύβει εκπλήξεις. Σύμφωνα με τη Nomura, τον Ιούνιο θα έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΚΤ.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας, η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων της, δεδομένης της συνεχούς υποχώρησης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τη Nomura, τόσο η διαρκής υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, όσο και η συνεχής ισχυροποίηση του ευρώ, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν την ΕΚΤ σε αναθεώρηση των προβλέψεων για την πορεία του πληθωρισμού, τόσο το 2014, όσο και το 2015.
"Μόλις επιβεβαιωθεί τον Ιούνιο πως ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί, τότε η ΕΚΤ θα αναλάβει πρόσθετη δράση, μειώνοντας τα επιτόκια. Όλα δείχνουν πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν αναμένεται να πάρει άμεσα την ανιούσα...", καταλήγει η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης