Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Αίγυπτος - Αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Αίγυπτος - Αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Το μαυσωλείο από μάρμαρο και χρυσό είναι αφιερωμένο στον «Βασιλιά των Βασιλέων και κατακτητή του κόσμου Αλέξανδρο Γ'»
Τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου εκτιμούν ότι έφεραν στο φως αρχαιολόγοι και ιστορικοί από το Πολωνικό Κέντρο Αρχαιολογίας, οι οποίοι σε ανασκαφές τους στην Αλεξάνδρεια ανακάλυψαν ένα μαυσωλείο από μάρμαρο και χρυσό.
Αν αυτό αποδειχθεί αλήθεια, θα είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της παγκόσμιας ιστορίας.
«Ίσως ανακαλύψαμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», σημειώνουν για το μαυσωλείο που ανακάλυψαν στην περιοχή Κολ Ελ Ντικά, μόλις 60 μέτρα μακριά από το τζαμί Νεμπί Ντάνιελ, στην Αλεξάνδρεια, όπου σύμφωνα με την αραβική παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Έλληνα στρατηλάτη.
Εντός του μαυσωλείου βρέθηκε μια σπασμένη κρυστάλλινη σαρκοφάγος και 37 οστά ενός ενήλικου άνδρα, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική της ανάλυσης με άνθρακα προκειμένου να διαπιστώθει η ηλικία τους.
Το μαυσωλείο είναι αφιέρωμενο στον «Βασιλιά των Βασιλέων και κατακτητή του κόσμου, Αλέξανδρο Γ'» και φέρει επιγραφές κατά κύριο λόγο στην ελληνική γλώσσα, καθώς και μερικά αιγυπτιακά ιερογλυφικά.
Το μαυσωλείο παρουσιάζει πολυπολιτισμικά στοιχεία, καθώς συνδυάζει καλλιτεχνικές και αρχιτεκτονικές επιρροές από τον ελληνικό, αιγυπτιακό και περσικό πολιτισμό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το μαυσωλείο σφραγίστηκε τον 3ο ή τον 40 αιώνα μ.Χ, για να προστατευτεί από την καταστροφή των ειδολωλατρικών μνημείων, μετά την αλλαγή της επίσημης θρησκείας στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης