Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura, Commerzbank, Credit Agricole συμφωνούν - Ισχυρό «σήμα» Draghi για νέα μέτρα τον Ιούνιο - «Κλειδί» ο πληθωρισμός

Nomura, Commerzbank, Credit Agricole συμφωνούν - Ισχυρό «σήμα» Draghi για νέα μέτρα τον Ιούνιο - «Κλειδί» ο πληθωρισμός
Επί τάπητος η μείωση του βασικού επιτοκίου, τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων και η ενίσχυση της ρευστότητας
Το ισχυρότερο δυνατό σήμα για τα λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο, έστειλε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου.
Σε αυτό το συμπέρασμα συμφωνούν κορυφαίοι διεθνείς οίκοι, όπως η Nomura, η Commerzbank και η Credit Agricole.
Η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και η ισχυροποίηση της μελλοντικής καθοδήγησης (forward quidance), βρίσκονται μεταξύ των επιλογών της ΕΚΤ, ενώ «κλειδί» για τις αποφάσεις αποτελούν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, όπως ξεκαθάρισε ο Draghi.
Όπως σχολιάζει ο Nick Matthews της Nomura, παρά το γεγονός ότι ο Draghi δεν δεσμεύτηκε ξεκάθαρα για κάποια συγκεκριμένη μορφή ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, έθεσε την αγορά σε συναγερμό, εν όψει της συνεδρίασης του Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΚΤ δεν είναι ικανοποιημένη με την προοπτική χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη, για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Η Nomura αναμένει μείωση στο βασικό επιτόκιο και αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων τον Ιούνιο.
Ο Joerg Kraemer της Commerzbank, εκτιμά ότι ο Draghi προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Λόγω της μεταβλητότητας των αποφάσεων της ΕΚΤ, ο αναλυτής διστάζει να προβλέψει με βεβαιότητα, μια μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο.
Τέλος, ο Frederick Ducrozet της Credit Agricole, υπογραμμίζει το γεγονός πως για πρώτη φορά επικεφαλής της ΕΚΤ, έσπασε τον κανόνα που απαγορεύει τη δέσμευση για μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, θα αποτελέσει μέρος ενός «πακέτου» ενίσχυσης του forward guidance και ενίσχυσης της ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης