Τελευταία Νέα
Οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) - Επιδότηση της απασχόλησης και όχι της ανεργίας

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) - Επιδότηση της απασχόλησης και όχι της ανεργίας
Θετική η απόφαση για επιλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.
Ίδια αντιμετώπιση με αυτή των ξένων επιχειρήσεων στις ευρωπαϊκές χώρες, ζητά για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), καθώς και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.
Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρέπει να επιδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να προσλάβουν από έναν άνεργο, αντί να δίνεται το ποσό αυτό ως επίδομα ανεργίας, με στόχο να μειωθεί σχεδόν στο μισό, άμεσα, η ανεργία στη χώρα.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τρομάζουν με τις απόψεις τους για την επιχειρηματικότητα, καθώς «δεν έχουν προτάσεις ούτε για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος των χρεών των επιχειρήσεων».
Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να επιλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό, σημειώνει ότι είναι θετική καθώς δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσους θεωρούν ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
«Πάμε στις Βρυξέλλες για να παζαρέψουμε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης, αφού «πρέπει να παλέψουμε για να μετάσχουμε ισότιμα στο σχεδιασμό των νέων πολιτικών». Όσον αφορά την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, σημειώνει ότι ο ίδιος θέλει να εκφράσει «όλους τους μικρομεσαίους που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους από την κρίση», ενώ ερωτηθείς γιατί ο ψηφοφόρος να ψηφίσει Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, τονίζει: «Γιατί θέλουμε πολιτική σταθερότητα για να πάμε μπροστά. Μετά από έξι χρόνια ύφεση να γυρίσουμε πάλι πίσω;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης