Γιατί επενδύει στις ευρωπαϊκές μετοχές η BlackRock... που προβλέπει τέλος στο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων; Γιατί είναι φθηνές!

Γιατί επενδύει στις ευρωπαϊκές μετοχές η BlackRock... που προβλέπει τέλος στο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων; Γιατί είναι φθηνές!
Όλα είναι θέμα αποτιμήσεων...
Τους λόγους για τους οποίους δηλώνουν overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν οι αναλυτές της BlackRock, λίγα 24ωρα μετά τις προειδοποιήσεις τους πως το ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων πλησιάζει προς το τέλος του.
"Προτιμούμε τις ευρωπαϊκές μετοχές γιατί είναι φθηνές", δηλώνει ο Russ Koesterich, στρατηγικός αναλυτής της BlackRock.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η BlackRock διαθέτει συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας άνω των 4,3 τρις δολαρίων.
"Το κίνητρο που μας ωθεί στις ευρωπαϊκές μετοχές είναι κατά κύριο λόγο οι τρέχουσες αποτιμήσεις", εξηγεί ταυτόχρονα ο Russ Koesterich.
"Οι επενδυτές μπορούν ακόμη να δηλώνουν overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς και να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία να αντλήσουν ρευστό", σπεύδει να επισημάνει.
Όπως ανέφερε πριν από δύο 24ωρα το www.bankingnews.gr, τέλος στο ράλι των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων προβλέπει η BlackRock, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.
"Το ράλι των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, το οποίο έχει οδηγήσει σε ιστορικά χαμηλά τα 10ετή ομόλογα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας πλησιάζει στο τέλος του", εκτιμούν οι αναλυτές της BlackRock.
Ποιος είναι ο λόγος; Το γεγονός πως η πλειψηφία των διεθνών επενδυτικών οίκων προβλέπει πλέον με βεβαιότητα πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο.
Άλλωστε ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη από τη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες της Bank of America Merrill Lynch, οι προσδοκίες για πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση από την πλευρά της ΕΚΤ ήταν εκείνες που οδηγήσαν σε νέα, ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
"Τα σχόλια του Draghi την περασμένη Πέμπτη καταδεικνύουν πως η ΕΚΤ πιθανότατα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της τον Ιούνιο, αλλά θα περιοριστεί σε αυτό το μέτρο. Πλέον είναι απίθανο η ΕΚΤ να αποφασίσει να προχωρήσει ταυτόχρονα και σε αγορές ομολόγων, ήτοι να κάνει ποσοτική χαλάρωση...", δηλώνει ο Scott Thiel της BlackRock.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS