Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣτΕ - Απορρίφθηκε η προσφυγή Τζήμερου – Σκυλακάκη (Δημιουργία Ξανά - Δράση) για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου

ΣτΕ - Απορρίφθηκε η προσφυγή Τζήμερου – Σκυλακάκη (Δημιουργία Ξανά - Δράση) για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου
Ο επίμαχος συνασπισμός κομμάτων, ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα
Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για λόγους δημοσίου συμφέροντος, την αίτηση του συνασπισμού κομμάτων («Γέφυρες / Δημιουργία Ξανά - Θάνος Τζήμερος / Δράση - Θόδωρος Σκυλακάκης»), που ζητούσε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, εν όψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών της 25 Μαΐου 2014.
Ειδικότερα, ο επίμαχος συνασπισμός κομμάτων, ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα (διαφημιστικά μηνύματα) κατά την προεκλογική περίοδο από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμού (δημόσιους και ιδιωτικούς) και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.
Ο εν λόγω συνασπισμός κομμάτων υποστήριξε, ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση, μεταξύ των άλλων, παραβιάζει την Συνταγματική αρχή της Ισότητας.
Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αναφέρει στην υπ΄αριθμ. 84/2014 απόφασή του, ότι η αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργικής απόφασης για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου θα αντέβαινε στο δημόσιο συμφέρον, γιατί θα είχε ως συνέπεια την διεξαγωγή των επερχόμενων Ευρωεκλογών, χωρίς επαρκή ενημέρωση του εκλογικού σώματος για τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.
Ακόμα, αναφέρει το ΣτΕ, δεν έχει «την εξουσία επιβολής κανονιστικής ρυθμίσεως όσον αφορά στην προεκλογική προβολή των κομμάτων» μέσω: α) ανακαθορισμού των κριτηρίων για την κατανομή του δωρεάν διατιθέμενου χρόνου προβολή τους στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και β) της άρσης της νομοθετικής απαγόρευσης προβολής τους με ίδιους πόρους από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης