Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

London School of Economics - Oι ευρωσκεπτικιστές θα λάβουν το 30% των εδρών του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου

London School of Economics - Oι ευρωσκεπτικιστές θα λάβουν το 30% των εδρών του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου
Ένα ποσοστό της τάξης του 30% για το αντι-ευρωπαϊκό ρεύμα μοιάζει εξαιρετικά ρεαλιστικό...
"Φάρσα θα αποδειχθεί η επικείμενη ψήφος στις Ευρωεκλογές, εάν το ποσοστό των αντι-ευρωπαϊκών και ευρωσκεπτικιστικών κοκμάτων ξεπεράσει το 30%", προειδοποιούν διακεκριμένοι καθηγητές του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του London School of Economics, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη κινείται σε ρυθμούς κάλπης.
"Τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις Ευρωεκλογές. Σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα αναδειχθεί φάρσα!", δεν διστάζουν να προειδοποιήσουν οι καθηγητές του London School of Economics, σε πρόσφατη ανάλυσή τους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ένα ποσοστό της τάξης του 30% για το αντι-ευρωπαϊκό ρεύμα μοιάζει εξαιρετικά ρεαλιστικό και κατ' επέκταση εφικτό.
"Οι ευρωσκεπτικιστές φυσικά και δεν θα λάβουν την πλειοψηφία των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να λάβουν το 30%, δηλαδή μια στις τρεις έδρες", εκτιμά το London School of Economics, προειδοποιώντας παράλληλα πως η ραγδαία άνοδος των ποσοστών των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων προκαλεί μια θολή εικόνα για την ευρωπαϊκή πολιτική και συγκεκριμένα για το όραμα της Ευρώπης.
"Οι ευρωσκεπτικιστές δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μετουσίωση της αντίδρασης στις μεμονωμένες, εθνικές κυβερνήσεις", τονίζεται επίσης στην εν λόγω ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης