Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη του γ.γ του ΝΑΤΟ, A. Rasmussen στα Σκόπια την Πέμπτη

Επίσκεψη του γ.γ του ΝΑΤΟ, A. Rasmussen στα Σκόπια την Πέμπτη
Αναμενεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι
Επίσκεψη στη ΠΓΔΜ και τα Σκόπια θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο γγ του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ο κ. Rasmussen κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, τον υπουργό Άμυνας, Ταλάτ Τζαφέρι και αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, στις συναντήσεις αυτές στα Σκόπια, θα ενημερωθεί για την κατάσταση προόδου της χώρας σχετικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων οι οποίες στοχεύουν στην ενσωμάτωση και ταχεία ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Η θέση του ΝΑΤΟ, η οποία έχει επιβεβαιωθεί σε όλες τις Συνόδους Κορυφής, από το Βουκουρέστι το 2008 και μετά, είναι πως η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία αφού πρώτα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ζήτημα της διεύρυνσης της Συμμαχίας δεν θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων της Συνόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης