Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (γ.γ. ΝΑΤΟ) - Η λύση της ονομασίας προϋπόθεση για ένταξη ΠΓΔΜ στο NATO

Rasmussen (γ.γ. ΝΑΤΟ) - Η λύση της ονομασίας προϋπόθεση για ένταξη ΠΓΔΜ στο NATO
"Οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές"
Μήνυμα πως η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο NATO έστειλε την Πέμπτη από τα Σκόπια ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Anders Fogh Rasmussen.
«Οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές, όπως άλλωστε, συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008. Θα λάβετε πρόσκληση να ξεκινήσετε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ, μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Σας προτρέπω να συνεχίσετε τις προσπάθειες και να βρείτε λύση. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Θέλω να σημειώσω ότι η απόφαση στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου δεν ελήφθη από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν ομόφωνη απόφαση», πρόσθεσε ο κ. Rasmussen.
Σε ερώτηση γιατί το ΝΑΤΟ δεν λαμβάνει υπόψη του την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, ο κ. Rasmussen τόνισε ότι «η απόφαση του ΔΔΧ αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις Αθήνας - Σκοπίων και ως τέτοια δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης