Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura - Ισχυρή η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ - Έως και 33% το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών

Nomura - Ισχυρή η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ - Έως και 33% το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών
Μεταξύ 25% και 33% το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών
Ειδική μνεία στο ΣΥΡΙΖΑ και την αυξανόμενη δυναμική του ευρωσκεπτικιστικού «μπλοκ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει η Nomura.
Ειδικότερα, ο πολιτικός αναλυτής της  Νοmura, Alastair Newton «βλέπει» μία αυξάνουσα δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης της 25ης Μαΐου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα εμφανίζεται πολύ ισχυρός. Το μεγάλο ερώτημα έγκειται στο κατά πόσο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προκαλέσει πρόωρες εκλογές» παρατηρεί χαρακτηριστικά, ο Alastair Newton.
Αναλύοντας περαιτέρω το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, η Νοmura εκτιμά πως θα καταλάβει περίπου το 25% με 33% των συνολικών εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Φυσικά, οι ευρωσκεπτικιστές συνιστούν ένα ποικιλόμορφο κάρμα, το οποίο απαρτίζεται από αριστερούς, δεξιούς, ήπια ευρωσκεπτικιστές, ακραία ευρωσκεπτικιστές και ευρωφοβικούς.
Αναμφίβολα, συνεχίζει η Nomura, η εκλογική νίκη των ευρωσκεπτικιστών και η σημαντική εκπροσώπηση που θα έχουν στο Κοινοβούλιο, θα επιδράσει αρνητικά στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, «κουμάντο» στην Ευρώπη θα εξακολουθήσουν να κάνουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα Σοσιαλισμού και Δημοκρατίας. «Οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις αναμένεται να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο, δίχως μεγάλα προβλήματα» εκτιμά χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, η παρουσία των ευρωσκεπτικιστών ενδέχεται να επιβραδύνει σημαντικά την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και των έτερων «βημάτων» για την σταθεροποίηση της Ευρώπης.
Η μεγαλύτερη βέβαια, επίδραση αναμένεται να αποτυπωθεί σε εθνικό επίπεδο, καθώς αρκετά κόμματα, όπως το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας, το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο και το ελληνικό ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν επί ίσοις όροις με τα συστημικά κόμματα, την εξουσία, καταλήγει ο Alastair Newton, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης