Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) - Ποσοστά φορολογίας και ΦΠΑ έλαβαν τα δύο πρώτα κόμματα

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) - Ποσοστά φορολογίας και ΦΠΑ έλαβαν τα δύο πρώτα κόμματα
Οι μικρομεσαίοι της αγοράς επιθυμούν «αποφυγή πρόωρων εκλογών και ελπίζουν σε μέτρα οικονομικής ανακούφισης»
«Ποσοστά φορολογίας και ΦΠΑ» έλαβαν κατά τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη τα δυο πρώτα κόμματα, ενώ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των διπλών εκλογών δήλωσε την ικανοποίησή του καθώς «δεν δρομολογούνται δραματικές πολιτικές εξελίξεις».
Οι μικρομεσαίοι της αγοράς επιθυμούν «αποφυγή πρόωρων εκλογών και ελπίζουν σε μέτρα οικονομικής ανακούφισης» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης, εκτιμώντας ότι «ως επίδικα της επόμενης ημέρας θα παραμείνουν η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας και η ύφεση στην αγορά».
Αναφορικά με τα ποσοστά των δυο πρώτων κομμάτων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χρησιμοποιώντας οικονομικούς όρους σχολίασε ότι «το πρώτο κόμμα πήρε «ποσοστά φορολογίας» (26%) και το δεύτερο κόμμα ποσοστά ΦΠΑ (23%), τα οποία είναι πολιτικά χαμηλά αλλά φορολογικά υψηλά».
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, τα βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν την προεκλογική εκστρατεία και καθόρισαν και την ψήφο των πολιτών ήταν η δυσαρέσκεια, η απογοήτευση, ο θυμός και η τιμωρητική διάθεση. «Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, δεν διαμορφώθηκε ένα ισχυρό ρεύμα υποστήριξης της συγκυβέρνησης αλλά και ούτε και ένα σαφές ρεύμα υπέρ της αντιπολίτευσης. Τα προεκλογικά διλήμματα τελειώσανε• εύχομαι να μην προκύψουν μετεκλογικά διλήμματα που θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες και την αγορά» ανέφερε ο ίδιος.
Σκοπός της ΕΣΕΕ είναι να προκαλέσει έναν ευρύ και σοβαρό κοινωνικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και Κοινωνικών Εταίρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης