Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ – Ζητά ευνοϊκή ρύθμιση για τις φορολογικές οφειλές

ΕΣΕΕ – Ζητά ευνοϊκή ρύθμιση για τις φορολογικές οφειλές
Δεν αρκούν οι φημολογούμενες 48 δόσεις, πρέπει να φθάσουν τις 100, σημειώνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Β. Κορκίδης
Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις φορολογικές οφειλές στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών.
Επικαλούμενη δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για νέα ρύθμιση των φορολογικών οφειλών προς το Δημόσιο, η Συνομοσπονδία σημείωνει ότι ο τρόπος εφαρμογής της διαδικασίας της νέας ρύθμισης που θα θεσμοθετηθεί, για να έχει αποτέλεσμα και συμμετοχή από πλευράς επιχειρήσεων, θα πρέπει να έχει τα εξής  χαρακτηριστικά:
- Ο τρόπος πληρωμής των δημιουργούμενων υποχρεώσεων να είναι τέτοιος ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.
Οι φημολογούμενες 48 δόσεις πλέον δεν αρκούν και σημειώνεται ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες στην αγορά, οι δόσεις για να είναι ρεαλιστικές θα πρέπει να «απλωθούν», φτάνοντας ακόμη και τις 100.
- Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους συντελεστές προοδευτικότητας των επιβαρύνσεων και των προσαυξήσεων, γιατί η εμπειρία των προηγούμενων ρυθμίσεων έδειξε ότι καταλήγουν σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.
Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι η ρύθμιση θα επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματά της εφόσον μηδενιστούν οι πρόσθετοι φόροι ή τα πρόσθετα τέλη που βεβαιώνονται με την κύρια οφειλή για όλα τα έτη.
- Σταθερή και διαρκής ισχύς της σχεδιαζόμενης ρύθμισης.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «θεωρούμε ότι οι ανωτέρω επισημάνσεις μας είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο για τη νέα ρύθμιση, που θα συμφωνηθεί με την τρόικα».
«Είναι πραγματικά μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να πείσει και να οδηγήσει την τρόικα σε “έξυπνες” λύσεις φορολογικής συμμόρφωσης, αντί για τα μέτρα εκφοβισμού και φορολογικής εξόντωσης που κυριαρχούσαν έως τώρα», σημειώνει ο κ. Κορκίδης.
Προσθέτει δε, ότι «όσοι μικρομεσαίοι επιβιώσαμε από την κρίση, την παρατεταμένη ύφεση και την υπερφορολόγηση, πρέπει να έχουμε στην διάθεσή μας ένα χρηστικό εργαλείο ρύθμισης των οφειλών μας που θα εξασφαλίζει και θα εγγυάται την μόνιμη εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης