Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την άμεση κατεδάφιση σπιτιού που έχει ανεγερθεί παράνομα στο δάσος Καισαριανής διέταξε το ΣτΕ

tags :
Την άμεση κατεδάφιση σπιτιού που έχει ανεγερθεί παράνομα στο δάσος Καισαριανής διέταξε το ΣτΕ
Το αυθαίρετο χτίστηκε σε ιδιωτική δασική έκταση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα
Την άμεση κατεδάφιση μίας αυθαίρετης οικοδομής 70 τμ που έχει ανεγερθεί παράνομα μέσα στο δάσος της Καισαριανής, διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάνοντας δεκτή σχετική αίτηση της φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.
Συγκεκριμένα, η Φιλοδασική Ενωση Αθηνών ζητούσε να ακυρωθεί η άρνηση του γενικού γραμματέα περιφέρειας Αττικής να προβεί στην κατεδάφιση της αυθαίρετης υπερυψωμένης οικίας 70 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) με προαύλιο 100 τ.μ., δύο δεξαμενές νερού, κ.λπ.
Το αυθαίρετο χτίστηκε σε ιδιωτική δασική έκταση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα από τον Σεπτέμβριο του 1934 με απόφαση του υπουργού Γεωργίας. Τίποτε όμως δεν εμπόδισε τον.... μάστορα να χτίσει μέσα σε ιδιωτική δασική έκταση.
Η Φιλοδασική Ένωση έχει ζητήσει εγγράφως εδώ και 6 χρόνια από τον περιφερειάρχη Αττικής να προβεί στην κατεδάφιση του επίμαχου κτίσματος, ωστόσο το αίτημά της δεν βρήκε ανταπόκριση, με το επόμενο βήμα να γίνεται στη δικαιοσύνη.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματική με την διοίκηση να λαμβάνει όλα τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για αυτήν. Η παράλειψη του νομάρχη συνιστά για τους δικαστές «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας», οι οποίοι δικαίωσαν την Φιλοδασική Ενωση, αναγνωρίζοντας ότι το δημόσιο πρέπει να πληρώσει και την δικαστική δαπάνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης