Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ) - Κεντροαριστερή παράταξη με Ελιά, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ - Λάθος η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ) -  Κεντροαριστερή παράταξη με Ελιά, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ - Λάθος η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ
"H κεντροαριστερά δεν μπορεί να συγκροτηθεί με στόχο να αποτελέσει το συμπλήρωμα κανενός"
Σε συγκρότηση ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης με τη συμμετοχή της Ελιάς, του Ποταμού και της ΔΗΜΑΡ, καλεί ο βουλευτής του κόμματος και πρώην γραμματέας της, Σπύρος Λυκούδης, σε ομιλία του στο Γκάζι.
Μάλιστα παρόντες στην ομιλία ήταν και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, στελέχη από τους 58 κι από άλλες κινήσεις του κεντροαριστερού χώρου.
Παράλληλα εξέφρασε τη διαφωνία του με την σχεδιαζόμενη στροφή που συζητείται στη ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί πρόταση πέντε υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος, όπως ο Γ. Πανούσης και ο Γ. Κυρίτσης.
Συγκεκριμένα πρότεινε οι τρεις χώροι Ελιά, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, να συγκροτήσουν μια επιτροπή που θα ξεκινήσει έναν, όπως ανέφερε, έντιμο, ειλικρινή, ανοιχτό διάλογο, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα για την συγκρότηση της νέας μεγάλης ελπίδας, όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να συγκροτηθεί με στόχο να αποτελέσει το συμπλήρωμα κανενός.
Έντονη κριτική άσκησε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζοντας ότι: «Αναρωτιέμαι σε τι βοήθησε π.χ. πριν ακόμα μετρηθούν οι κάλπες και μόλις αισθάνθηκε ότι άντεξε, η εξαγγελία από τον Βενιζέλο του δικού του Συνεδρίου και η πρόσκληση του να προστρέξουμε. Αν νομίζει ότι ανοίγει πόρτες έτσι να μου επιτρέψει να του πω ότι η βιασύνη του για πρωτιά στις πρωτοβουλίες κλείνει πόρτες».
Ο κ. Λυκούδης κάνοντας αυτοκριτική αλλά και κριτική στον τρόπο που η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ χειρίστηκε την έξοδο από την κυβέρνηση αποδίδοντας σε αυτήν την κύρια ευθύνη για το τραγικό και ταπεινωτικό, όπως το χαρακτήρισε, εκλογικό αποτέλεσμα. «Το έχω πει πολλές φορές, δεν είχαμε κανένα συμβόλαιο αιώνιας παραμονής στην κυβέρνηση, αλλά επειδή το κάναμε, με λάθος τρόπο, σε λάθος χρόνο και με λάθος αφορμή, οι ψηφοφόροι του Ιουνίου το 2012 δεν το συγχώρησαν».
Επίσης θεώρησε ως δεύτερο μεγάλο λάθος την πλήρη άρνηση να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στη πρόσκληση της Ελιάς για την Κεντροαριστερά με το επιχείρημα , όπως είπε, ότι ήταν αντίπαλο πολιτικό σχέδιο. «Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια. Όχι, η ανασυγκρότηση της μεγάλης Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι αντίπαλο σχέδιο. Είναι το δικό μας σχέδιο», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης