Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις από Vodafone – Έξι κυβερνήσεις χωρών έχουν πρόσβαση στα δεδομένα πελατών της

tags :
Αποκαλύψεις από Vodafone – Έξι κυβερνήσεις χωρών έχουν πρόσβαση στα δεδομένα πελατών της
Η εταιρεία σημειώνει ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι πελάτες της που έχουν αποτελέσει αντικείμενο κατασκοπείας
Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone αποκάλυψε ότι σε έξι από τις 27 χώρες που δραστηριοποιείται, οι κυβερνήσεις έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στα δίκτυά της, όπερ σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθούν τις κλήσεις.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι πελάτες της που έχουν αποτελέσει αντικείμενο κατασκοπείας.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε στο φως μετά το σκάνδαλο που προέκυψε όταν ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην αναλυτής της Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (ΝSA) αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Η Vodafone σημειώνει ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες με τα αιτήματα που δέχεται, καθώς η ανακοίνωση μιας τέτοιας πληροφορίες είναι παράνομη σε κάποιες χώρες.
«Σε έναν μικρό αριθμό χωρών, ο νόμος υπαγορεύει ότι οργανισμοί και συγκεκριμένες αρχές πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυο ενός διαχειριστή, παραβλέποντας οποιονδήποτε τύπο ελέγχου του διαχειριστή», επισημαίνει η εταιρεία.
Η Vodafone δεν συγκεκριμενοποίησε σε ποιες χώρες συμβαίνει αυτό, αν και στο έγγραφο η εταιρεία καλεί τις κυβερνήσεις να αλλάξουν τη νομοθεσία με τέτοιο τρόπο ώστε η κατασκοπεία να μπορεί να γίνεται μόνον για λόγους νόμιμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης