Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για λύση έως το απόγευμα στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων

Διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για λύση έως το απόγευμα στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων
Πέφτουν οι τόνοι για την πρώτη "κόντρα" της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
(upd) Διαβεβαιώσεις ότι έως σήμερα το απόγευμα θα έχει δοθεί λύση στο ζήτημα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, παρέχονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατόπιν της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπ.Επικρατείας, Δ.Σταμάτη, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης και Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Οι δύο υπουργοί είχαν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο που θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων, διαφωνία που αποτέλεσε και την πρώτη «κόντρα» της νέας κυβέρνησης κατόπιν του ανασχηματισμού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι πρέπει να τηρηθεί η υπάρχουσα συμφωνία που όπως λέει αποτελεί και υποχρέωση βάσει των μνημονίων, δηλαδή να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 από τους 1.136 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Οι υπόλοιποι – κατά τον κ.Μητσοτάκη – θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο τη διετία 2013-2014.
Από την πλευρά του ο κ.Λοβέρδος φέρεται να συντάσσεται με την άποψη του προκατόχου του στο υπουργείο Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλου, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να επαναπροσληφθούν 792 από τους 1.136 υπαλλήλους και να τοποθετηθούν στις θέσεις των πανεπιστημίων που υπηρετούσαν καθώς και να τοποθετηθούν άλλοι 100 στο πλαίσιο της δια-ιδρυματικής κινητικότητας στα υπόλοιπα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σε κάθε περίπτωση διαμηνύεται πως το ζήτημα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται ότι εάν δεν βρεθεί ο αριθμός αυτός από το υπουργείο Παιδείας τότε θα πρέπει να αναζητηθεί από άλλο υπουργείο, με τις αναφορές να παραπέμπουν στη στάση που είχε τηρήσει η τρόικα κατά το παρελθόν, όταν και αρνούνταν να εκταμιεύσει δόση εάν δεν προχωρούσαν οι διαθεσιμότητες 200 εργαζομένων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης