Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χ. Κατσώτης (ΚΚΕ) - Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σηματοδοτεί την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων

Χ. Κατσώτης (ΚΚΕ) - Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σηματοδοτεί την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων
Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας  για τη Χαλυβουργία Ελλάδος οδηγεί στη γενικευμένη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
Για γενικευμένη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων προειδοποιεί σε δήλωση του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για τις απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο.
Ο κ. Κατσώτης παρευρισκόμενος σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας ανέφερε χαρακτηρτισικά: «Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, που ανοίγει το δρόμο για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, οδηγεί αντικειμενικά στη γενικευμένη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η οποία ήταν και παραμένει βασική απαίτηση των μονοπωλίων».
«Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποδεικνύει το πραγματικό περιεχόμενο της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σ’ αυτό το έδαφος της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων θα πατήσουν οι επενδύσεις και η λεγόμενη "υγιής επιχειρηματικότητα"» τόνισε ο βουλευτής.
Σημειώνεται ότι αυτή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας δίνοντας μία πρώτη απάντηση στην απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να δεχτεί το αίτημα για ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης