Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τυνησία - Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη επίθεσης στον υπουργό Εσωτερικών

Τυνησία - Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη επίθεσης στον υπουργό Εσωτερικών
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην Τυνησία που αναλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση
Την ευθύνη για την επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών της Τυνησίας τον περασμένο Μάιο ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ.
Τη νύχτα της 27ης προς 28η  Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο σπίτι του υπουργού εσωτερικών της χώρας, Μπεν Τζεντού, την οποία ανέλαβε με σημερινή ανακοίνωσή της η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μακρέμπ.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην Τυνησία που αναλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση.
"Μια ομάδα λιονταριών του Καϊρουάν (ιερή πόλη του Ισλάμ στην Τυνησία) πήγε να κόψει το κεφάλι του εγκληματία Λόφτι Μπεν Τζεντού στο σπίτι του στην περιοχή Κασερίν και ο Θεός τους επέτρεψε να σκοτώσουν μερικούς από τους φρουρούς του και να τραυματίσει άλλους και να τους πάρουν τα όπλα", ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα όπου αναρτώνται οι αναλήψεις ευθύνης για τις επιθέσεις της οργάνωσης.
Μάλιστα, οργάνωση διαβεβαίωσε ότι την επόμενη φορά ο Τυνήσιος υπουργός Εσωτερικών «δεν θα γλιτώσει».
Η οργάνωση παραδέχτηκε ακόμη ότι οι μαχητές στο όρος Σάαμπι στα σύνορα της Αλγερίας εναντίον των οποίων διεξάγει μάχες ο στρατός της Τυνησίας είναι μέλη της.
Η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ απείλησε ότι «όποιος αρχίζει ανοιχτό πόλεμο εναντίον του Ισλάμ και των υποστηρικτών του ώστε να είναι αρεστός στις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Αλγερία θα πληρώσει ακριβό αντίτιμο».
Από το Δεκέμβριο του 2012 περισσότεροι από 20 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες στο όρος Σάαμπι, ενώ οι αρχές της Τυνησίας έχουν ανακοινώσει ότι το 2014 επανέκτησαν τον έλεγχο στη μάχη έναντι των ενόπλων οργανώσεων που μάχονται ενάντια τους στα σύνορα της χώρας με την Αλγερία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης