Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της ΟΤΟΕ

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της ΟΤΟΕ
Μια σημαντική αλλαγή σηματοδοτεί στον θεσμικό ρόλο της ΟΤΟΕ τόσο η έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση , σήμερα μάλιστα συναντώνται ΟΤΟΕ και Παπακωντσαντίνου , όσο και η επιστολή Νανόπουλου του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank ο οποίος ζητά από την ΟΤΟΕ να υπάρξει διάλογος για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


Η κίνηση Νανόπουλου έρχεται λίγο μετά την ένταση που έχει ξεσπάσει μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στην Εθνική πάλι για τις συμβάσεις και τις αυξήσεις.
Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ υποστηρίζουν ότι μετά από πολύ καιρό οι πόρτες του υπουργείου Οικονομίας είναι ανοικτές.
Όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι άλλο αποδοχή διαλόγου και άλλο υιοθέτηση προτάσεων.
Την ίδια στιγμή η επιστολή Νανόπουλου προς την ΟΤΟΕ έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Η Eurobank η οποία έχει χαρακτηριστεί σκληρή στα εργασιακά θέματα μέσω της διοίκησης της λαμβάνει πρωτοβουλίες τονίζοντας προς την ΟΤΟΕ ότι επιθυμεί τον διάλογο και δεν θέλει να καταφύγει στην δικαιοσύνη για τα εργασιακά θέματα.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό θα πρέπει να τονιστεί ότι μια τυχόν κατάργηση του ΕΤΑΤ του ενιαίου ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες , στο τραπεζικό σύστημα , στην οικονομία και στην κοινωνία.

Τα σενάρια που θέλουν τον υπουργό κ Λομβέρδο να επανεξετάζει το θέμα καθώς η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει στείλει 3 επιστολές προς το ελληνικό δημόσιο ζητώντας ουσιαστικά εξηγήσεις.
Εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό επανέρχονται στο προσκήνιο , δύο θέματα που απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή καθώς μπορεί να πλήξουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Πέτρος Λεωτσάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης