Εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας οι λιμενικοί

Εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας οι λιμενικοί
Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους ένστολους για τις αναδρομικές μειώσεις αποδοχών
Εξώδικη πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει τους ένστολους για τις αναδρομικές μειώσεις αποδοχών, απέστειλαν η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ομόφωνα, πως οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων, όλων των Σωμάτων, που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.
Στην εξώδικη πρόσκληση καλείται το ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστραφεί σε κάθε ένα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερα, η διαφορά των αποδοχών που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4093/2012.
Για το θέμα, συνεδρίασαν σήμερα οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και αποφασίστηκε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορά την επιστροφή του μισθολογίου τους στην προτεραία κατάσταση και στη διασφάλιση των δικαιούμενων αναδρομικών αποζημιώσεων.
Σημειώνεται, ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (οικ.2834080022/14.11.2012) που εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012, με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016, έγιναν οι επίμαχες περικοπές των αποδοχών των ένστολων, εν ενεργεία και συνταξιούχων και υποχρεώθηκαν παράλληλα να επιστρέψουν τις αποδοχές που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS