Τελευταία Νέα
Οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) – Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη από την έλευση κινεζικών κεφαλαίων – Κοντά η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ) – Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη από την έλευση κινεζικών κεφαλαίων – Κοντά η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση
Η έμπρακτη αναγνώριση της ανάκαμψης της Ελλάδας καταδεικνύει ότι (...) δεν αργεί η έξοδός μας από την κρίση, ανέφερε
Την άποψη ότι οι επενδυτικές προοπτικές που συνοδεύουν την έλευση κινεζικών κεφαλαίων θα προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, κατά τη διάρεκεια του Ελληνοκινεζικού Φόρουμ που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κορκίδης, «η σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και η έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτική ηγεσία της Κίνας της υπαρκτής ανάκαμψης της Ελλάδας καταδεικνύουν ότι σταδιακά όλες οι χώρες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η έξοδός μας από την κρίση είναι κοντά».
Πρόσθεσε δε, ότι «η ΕΣΕΕ αναμένει πολλαπλασιαστικά οφέλη από τις επενδυτικές προοπτικές που συνοδεύουν την έλευση κινεζικών κεφαλαίων και την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες».
Αναφερόμενος ειδικότερα στις ναυτιλιακές και εμπορικές δραστηριότητες, ο κ. Κορκίδης είπε ότι δημιουργούν προστιθέμενη αξία, ενώ αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες αύξησης του ΑΕΠ.
«Οι επενδύσεις 6,5 δισ. σε προνομιακούς τομείς για την ελληνική οικονομία είναι πάντα καλοδεχούμενες. Ειδικά το λιμάνι του Πειραιά μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων θα μπορεί να εξυπηρετεί 7 εκ. TEU, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί σε διαμετακομιστικό κόμβο της Μεσογείου και να ακολουθήσει την ανοδική πορεία της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας», επισήμανε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δύο δυνατά πλεονεκτήματα, ήτοι ότι δίνει «ευρωπαϊκό διαβατήριο» στις κινέζικες επενδύσεις και από την άλλη αποτελεί ρυθμιστή της «κόντρας» Ανατολής-Δύσης στις θαλάσσιες μεταφορές, λόγω της παγκόσμιας επιρροής της ελληνόκτητης ναυτιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης