Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητική αστάθεια και φαινόμενα… κατακερματισμού διαπιστώνει η Κίνηση των «58» - Πισωγύρισμα ο ανασχηματισμός

Κυβερνητική αστάθεια και φαινόμενα… κατακερματισμού διαπιστώνει η Κίνηση των «58» - Πισωγύρισμα ο ανασχηματισμός
"Ο ανασχηματισμός αποτέλεσε απόδειξη της σύγχυσης"
Έντονη ανησυχία για το κυβερνητικό μέλλον της Ελλάδας εκφράζει η Κίνηση των «58», η οποία «χρεώνει» στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φαινόμενα αστάθειας και κατακερματισμού.
«Η μετεκλογική κατάσταση εξελίσσεται ανησυχητικά. Η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς σταθερή κατεύθυνση, κατακερματισμένη, έτοιμη να επιστρέψει, όσο η διεθνής επιτήρηση της το επιτρέπει, σε παλαιές και αποτυχημένες πρακτικές και συνταγές» αναφέρει χαρακτηριστικά, η Κίνηση των «58», η οποία συμμετέχει στην «Ελιά».
Μάλιστα, αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό, υποστηρίζει πως αποδεικνύει τη σύγχυση της συγκυβέρνησης.
«Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν δικαιολογούν αυτές τις σπασμωδικές αντιδράσεις ούτε από τη μεριά της κυβέρνηση ούτε από τα δύο κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που τη στηρίζουν» επισημαίνει εν συνεχεία.
«Η επιστροφή στις πολιτικάντικες πρακτικές και μάλιστα στην τελευταία φάση, λίγο πριν ολοκληρωθεί η εποχή των Μνημονίων, θα είναι ένα τεράστιο ολίσθημα. Θα ακυρώσει τις θυσίες που υποστήκαμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την αντιμετώπιση των δραματικών προβλημάτων που βιώνουν πλατιά λαϊκά στρώματα. Θα αποπροσανατολίσει τον λαό σε βάθος χρόνου, στο μέτρο που θα επιβραβεύσει την εθνολαϊκιστική τακτική των αντιπολιτεύσεων. Θα ετοιμάσει το έδαφος για να επικρατήσει η χειρότερη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αυτός κερδίσει στις επόμενες εκλογές» τονίζει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το εγχείρημα της «κεντροαριστεράς», οι «58» υπογραμμίζουν πως «ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος είναι ο ετεροκαθορισμός της, και πιο συγκεκριμένα η υποβάθμισή της σε μικρό εξάρτημα για τον σχηματισμό κυβέρνησης είτε από τη ΝΔ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από τις ευρωεκλογές εκφραζόταν ο φόβος ταύτισης με τη «Δεξιά», μετά τις εκλογές προβάλλεται εμφατικά η εθελούσια υποταγή στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Οι συνεργασίες θα προκύψουν ως επέκταση του αυτοκαθορισμού. Διαφορετικά γίνονται ψευδώνυμο της τσόντας για τη νομή της εξουσίας» καταλήγει η κίνηση των «58».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης