Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ - Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για το Μνημόνιο ΙΙ

ΓΣΕΕ - Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για το Μνημόνιο ΙΙ
Καλεί την κυβέρνηση «να συμμορφωθεί αμέσως» με αυτήν την απόφαση
Την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το Μνημόνιο ΙΙ, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει την Συνομοσπονδία κυρίως σε ό,τι αφορά τον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ενώ καλεί την κυβέρνηση «να συμμορφωθεί αμέσως» με αυτήν.
Παράλληλα τονίζεται ότι η ΓΣΕΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκφράζοντας τη βεβαιότητα  ότι - λόγω και των δικαστικών αποφάσεων - θα δικαιωθεί.
Ακόμη τονίζεται ότι «η απόφαση για τον ΟΜΕΔ θα πρέπει, όχι μόνο να εφαρμοστεί, αλλά να ανοίξει όλη η βεντάλια των διεκδικήσεων από τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις. Όλες οι εκκρεμούσες υποθέσεις ,ή υποθέσεις που οι εργοδότες τις κρατούσαν πεισματικά στον πάγο να πάνε στον ΟΜΕΔ ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές διευθετήσεις στο θέμα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, που δυστυχώς η μνημονιακή πολιτική τις έχει οδηγήσει στην κατάρρευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης