Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έως τις 3 Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμών στις Πανελλαδικές – Τίθενται νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Έως τις 3 Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμών στις Πανελλαδικές – Τίθενται νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών
Έκκληση στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΜΠ να μην χαθεί το εξάμηνο
Μέχρι τις 3 Ιουλίου θα έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του, τονίζοντας παράλληλα ότι θα τεθούν νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών, ενώ αναφερόμενος στο κλείσιμο του ΕΜΠ κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμβάλει ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν οι νέες ρυθμίσεις που θα προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα νόμο για τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα προσθέσουμε ένα άνετο οικονομικό κριτήριο. Φεύγουμε από τα φορολογικά κριτήρια και πάμε στις πραγματικές οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα αυξηθεί ο αριθμός των δυνάμενων να ζητήσουν μετεγγραφή» τόνισε. Ακόμη προσέθεσε ότι «μπορεί μια οικογένεια εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη να συντηρεί ένα παιδί που σπουδάζει στην Κρήτη και ένα στην Πάτρα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα “όχι”».
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων και το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο στο ΕΜΠ, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε «κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν πρέπει να είναι κλειστό. Τα πανεπιστήμια τα κλείνουν μόνο οι πόλεμοι» και απηύθυνε έκκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ιδρύματος να βοηθήσει να μην χαθεί το εξάμηνο.
Σχετικά με τις πανελλήνιες και την ανακοίνωση των βαθμολογιών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θανάσης Κυριαζής, σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου, ενώ οι βάσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης