Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κεφαλογιάννη (υπ.Τουρισμού) – Η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό παγκόσμιας κλάσης - Η ανοδική πορεία συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά

Κεφαλογιάννη (υπ.Τουρισμού) – Η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό παγκόσμιας κλάσης - Η ανοδική πορεία συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά
Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον τομέα-κλειδί που θα δημιουργήσει ευκαιρίες, θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη της χώρας
Oι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία λόγω της ύφεσης που έπληξε τη χώρα τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας της υπουργού Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στη διάρκεια του τρίτου Διεθνούς Συνέδριου για την Κοινωφελή Δράση, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ιδρυμάτων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε πώς οι προσπάθειες να ξαναγίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός παγκόσμιας κλάσης απέδωσαν καρπούς το 2013 και η ανοδική πορεία συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά.
«Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον τομέα-κλειδί που θα δημιουργήσει ευκαιρίες, θέσεις εργασίας κυρίως για τις νέες ηλικίες και θα συμβάλει στην ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κ. Κεφαλογιάννη, αναλύοντας το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, ανάφερε ότι η Ελλάδα δεν επενδύει μόνο στις φυσικές ομορφιές της αλλά και  στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην ανάδειξη του πολιτισμού της.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της  ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας των νέων, φέρνοντας ως παράδειγμα  την ιδέα ανάπτυξης μιας  διαδικτυακής πλατφόρμας (Greece-4-startup) που προωθεί το υπουργείο τουρισμού, με στόχο  τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών. Στις προθέσεις μας - είπε – είναι οι νέοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, που να στηρίζεται σε καινοτόμες ιδέες. Παράλληλα –πρόσθεσε- η πλατφόρμα αυτή  θα μπορεί δυνητικά να αποτελέσει χώρο πληροφόρησης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, ιδιωτικών ιδρυμάτων και νέων επιχειρηματιών.
Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της  στους νέους ανθρώπους και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης