Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) – Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τα τουριστικά καταλύματα

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) – Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τα τουριστικά καταλύματα
Επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος για όλα τα τουριστικά καταλύματα
Η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα, η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και η εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι μεταξύ των στόχων του νέου σχεδίου νόμου του υπουργείου Τουρισμού, επισήμανε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Παράλληλα, ανέφερε ότι με το νομοσχεδιο επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας για όλα τα τουριστικά καταλύματα, ενώ προωθούνται ρυθμίσεις για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας και τις τουριστικές υποδομές.
Αναφερόμενη ειδικότερα στην αναβάθμιση του ΕΟΤ, σημείωσε ότι πρόκειται για μεγάλη μεταρρύθμιση, που καθιστά τον ΕΟΤ έναν σύγχρονο οργανισμό προβολής, με ξεκάθαρο αντικείμενο, λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη απόδοση.
Παράλληλα, σημείωσε τις καινοτόμες παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, στον ιατρικό-ιαματικό τουρισμό και στον οινοτουρισμό.
Επίσης, η υπουργός ανακοίνωσε τη συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για την ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού, που παρέχει ακριβή στοιχεία για τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής, μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης