Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣΔΟΕ – Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων – Σε 3,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι διαφυγόντες δασμοί

ΣΔΟΕ – Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων – Σε 3,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι διαφυγόντες δασμοί
Τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, προέρχονταν από τη Μαλαισία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, «ξύλινα ντουλάπια»
Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εντόπισε και κατέσχεσε το ΣΔΟΕ, έπειτα από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ με το Ε' Τελωνείο Πειραιά, με τους διαφυγόντες δασμούς να ανέρχονται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια, τα οποία προέρχονταν από τη Μαλαισία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, «ξύλινα ντουλάπια».
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 984 χαρτοκιβώτια, ήτοι 9.840.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκας RAY, GOLD MOUND και ROYAL BLUE, ενώ το δεύτερο 998 χαρτοκιβώτια, ήτοι 9.980.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκας AMERICAN LEGEND.
Παράλληλα, στην ίδια φορτωτική υπήρχε και τρίτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 45 τεμάχια ξύλινες ντουλάπες, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 3.519.418,66 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης