Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vodafone - Ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ στην Ιρλανδία

Vodafone - Ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ στην Ιρλανδία
Θα αναπτύξει ευρυζωνικό δίκτυο
Σε επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι θα προβεί η Vodafone στην Ιρλανδία, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της ταχύτερες υπηρεσίες.
Με την χρηματοδότηση που θα γίνει σε συνεργασία με την ESB, την κορυφαία εταιρεία ηλεκτρισμού στη χώρα, θα δημιουργηθεί ένα 100% ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών που θα προσφέρει κορυφαίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, ταχύτητες στο διαδίκτυο.
αυτός ανακοίνωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος της κίνησης της Vodafone για τη διαφοροποίηση από τον πυρήνα της κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει στην καλωδιακή τηλεόραση και σταθερών ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Αναμένεται ότι περίπου 500 χιλ. σπίτια και επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, που θα προσφέρει ταχύτητες ως και 1 gigabit το δευτερόλεπτο, 100 φορές ταχύτερη από την μέση προσφερόμενη ταχύτητα αυτή την στιγμή.
Σύμφωνα με δηλώσεις της Vodafone  αναμένουν την έγκριση της ΕΕ ώστε «η κοινή επιχείρηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικτύου στους επόμενους μήνες», ενώ οι πρώτοι πελάτες με πρόσβαση στις νέες ταχύτητες αναμένεται να εξυπηρετηθούν το 2015.
Επιπλέον, σύμφωνα με την CEO, Anne O'Leary, της Vodafone Ιρλανδίας, η εταιρεία «διαθέτει το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ιρλανδία και τώρα αυτή η κοινή επιχείρηση θα φέρει την καλύτερη ευρυζωνική υπηρεσία στη χώρα», που θα προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες στους πελάτες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης