Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος του ΣτΕ Σ. Ρίζος - Καταγγέλλει προπαγάνδα και εκστρατεία καταπτοήσεως του δικαστικού σώματος

Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος του ΣτΕ Σ. Ρίζος - Καταγγέλλει προπαγάνδα και εκστρατεία καταπτοήσεως του δικαστικού σώματος
«Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει»
Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτ. Ρίζος, με αφορμή τις πρόσφαρες αποφάσεις για τηις αποδοχές του δικαστικού σώματος.
Ειδικότερα, ο κ. Ρίζος συνέταξε επιστολή, στην οποία υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «εκστρατεία καταπτοήσεως του δικαστικού Σώματος» και προπαγάνδα.
Η επιστολή απευθύνεται σε όλους τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ ή τονίζει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».
Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά αποτέλεσαν, όπως λέει, οι αποφάσεις του Μισθοδικείου, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών, αλλά και άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.
«Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία» αναφέρει ο κ. Ρίζος.
«Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει» επειδή «οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους» συνεχίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης