Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την Ασφάλιση Νομικής Προστασίας

Εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την Ασφάλιση Νομικής Προστασίας
Πάνω από 250 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, συνεργάτες κ.ά.
Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με θέμα: «Ασφάλιση Νομικής Προστασίας Νέες Προκλήσεις, Νέοι Θεσμοί».
Πάνω από 250 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, συνεργάτες κ.ά. ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα της Ασφάλισης Νομικής Προστασίας για το σύγχρονο πολίτη καθώς και για το νέο θεσμό της επίλυσης νομικών διαφορών, τη διαμεσολάβηση.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου απέστειλε γραπτό χαιρετισμό στον οποίο τόνισε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες, με τις υπηρεσίες που προσφέρουν και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει, συμβάλλουν όχι μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών και τη διατήρηση της περιουσίας των πολιτών αλλά και σε σκοπούς που υπερβαίνουν τα στενά όρια της ιδιωτικής οικονομίας όπως η ενθάρρυνση της αποταμίευσης και των επενδύσεων.
Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφέρθηκε στη αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του θεσμού της Ασφάλισης, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής δυσπραγίας όπου οι πολίτες δε διαθέτουν τα οικονομικά αποθέματα για να καλύψουν μια ενδεχόμενη ζημιά. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ εστίασε στην ανάγκη καλλιέργειας της ασφαλιστικής συνείδησης της κοινωνίας εν γένει αλλά και στη διάδοση της Ασφάλισης Νομικής Προστασίας ειδικότερα, η οποία έχει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Ευάγγελο Ζερβέα, Συνήγορο του Καταναλωτή. Ο κ. Ζερβέας τόνισε πως ζητούμενο είναι η απαλλαγή των πολιτών από το ψυχολογικό άλγος και το οικονομικό βάρος που συχνά συνοδεύουν μια δικαστική διαμάχη για την επίλυση διαφορών. Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας έχει σημαντικότατα πλεονεκτήματα για τον πολίτη καθώς μπορεί να εξισώσει τους ασφαλισμένους με τον πιο ισχυρό αντίδικο, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης