Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για τη ΔΕΗ – Εξετάζεται η κήρυξη απεργιών από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα

tags :
Συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για τη ΔΕΗ – Εξετάζεται η κήρυξη απεργιών από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα
Θα έχουν διαφορετικό κάθε φορά διεκδικητικό πλαίσιο, που θα καλύπτει τους εργαζόμενους στην Επιχείρηση
Συνεδριάζει σήμερα στις 12 μ. η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), προκειμένου να αποφασίσει αν θα παρέχει στο εξής νομική και συνδικαλιστική κάλυψη σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων της ΔΕΗ.
Όπως επισημαίνουν συνδικαλιστικά στελέχη, το σενάριο που εξετάζεται προβλέπει την κήρυξη απεργιών από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, με διαφορετικό κάθε φορά διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα καλύπτει και τους εργαζομένους στην επιχείρηση.
Η Συνομοσπονδία με ανακοίνωσή της ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης», κάνει λόγο για «κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών» και δηλώνει ότι «θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ».
Παράλληλα, η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα με ανακοίνωσή της ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τόσο η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, όσο και σημαντικά δημοκρατικά δικαιώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης