Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

MIG - Καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνης, για συκοφαντική δυσφήμιση - Υποχρεώνεται και σε αποζημίωση του Αν. Βγενόπουλου

tags :
MIG - Καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνης, για συκοφαντική δυσφήμιση - Υποχρεώνεται και σε αποζημίωση του Αν. Βγενόπουλου
Ανεπανόρθωτο το πλήγμα κατά του κύρους και της αξιοπιστίας της Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τον τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη, ο οποίος υποχρεώνεται σε καταβολή αποζημιώσεως 15.000 Ευρώ στον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβολής προσωπικότητας φυσικού προσώπου και 15.000 Ευρώ στη MIG, λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης ανωνύμου εταιρείας.  
Το Εφετείο διέταξε επίσης τον Δ. Τσιρώνη να καταβάλει αυτά τα ποσά νομιμοτόκως από την ημερομηνία επιδόσεως της σχετικής αγωγής καθώς και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα των εναγόντων ύψους 2.000 Ευρώ.  
Κατά του Δ. Τσιρώνη εκκρεμεί προς εκδίκαση ενώπιον του Εφετείου Αθηνών άλλη μια αγωγή, ενώ έχουν κατατεθεί εναντίον του και 3 μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.  
Για την πρώτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του και έχει παραπεμφθεί να δικασθεί ενώπιον του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 4-5-2015, για τη δεύτερη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αλλά δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης, ενώ για την τρίτη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Τσιρώνης πέραν του ότι προέβη κατ΄επανάληψη στην Ελλάδα και στην Κύπρο σε ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντικές δηλώσεις κατά του κ. Α. Βγενόπουλου και της MIG, είχε καταθέσει ενώπιον του κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για δήθεν σκάνδαλα σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου και την χορήγηση δανείων προς μετόχους και εταιρείες του Ομίλου της MIG, η οποία τελικώς αρχειοθετήθηκε με την υπ΄αριθμ. 5/2012 Διάταξη του αρμόδιου Αντιεισαγγελέως Εφετών Αθηνών, ο οποίος έκρινε ότι δεν προέκυψε η τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Να σημειωθεί ότι τους ισχυρισμούς και τα «πορίσματα» του Δ. Τσιρώνη υιοθέτησε αυτούσια και χωρίς αντίλογο σε Έκθεσή της η Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής, με αποτέλεσμα τόσον η αξιοπιστία της Έκθεσης όσον και το κύρος της Επιτροπής Θεσμών να πλήττονται ανεπανόρθωτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης